hunderase Alabai

Alabai, eller den sentralasiatiske hyrden, refererer tilden eldste rasen av slåss og vakthunder, er rasenes historie mer enn 2000 år gammel. Disse hundene ble opprinnelig oppdratt for å beskytte sauerflokken fra ulver, samt å beskytte en person fra ubudne gjester - mennesker eller rovdyr.

Alabai Egenskaper

For den sentralasiatiske gjeter er følgende egenskaper karakteristiske:

 • moderat aggresjon;
 • forebyggende reaksjon;
 • sterkt utviklet territoriale instinkt.

Utseendet til Alabai inspirerer respekt - dettetilstrekkelig sterk, sterk, høy hund (Withers 60 cm) med fast hode og volumetrisk ganske kort snute. Farge kan være forskjellig - hvit, svart, grå, rød, brun. Ører og hale stopper oftest i de første dagene av valpens liv.

trening Alabai

Alabai hunden er ganske selvvilje, uavhengig,rolig, frihets-kjærlig. Men med riktig oppdragelse vil hun adlyde lederen av pakken og bli en utmerket følgesvenn til sin familie og barn. Derfor må du være oppmerksom på trening, som for alabai begynner vanligvis ved 6 måneders alder, og ved 9 måneder bør valpen allerede føle deg i lederen, være i stand til å bære en snute og kjenne følgende kommandoer:

 • forbud "ikke tillatt";
 • bevegelse "neste";
 • "Place";
 • "Til meg";
 • "Stå".

Hunden skal være rolig om hva duta skålen, skift mat, etc. Formidabelt og konsekvent oppnå tittelen på lederen av pakken, lederen ved hjelp av kommandoer, intonasjoner, handlinger. Du er forpliktet til å legge hundens rette oppførsel mens hun fortsatt er en valp.

Ta vare på Alabama

Den sentralasiatiske gjeterenmeg selv på gaten, men kan også bli vant til å bo i huset. Det anbefales ikke å holde en hund av Alabai rase i en leilighet, det vil ikke ha nok ledig plass og dette kan påvirke karakteren negativt.

Ofte bygger mange eiere en spesiell aviærfor alabaya. Hunden føler seg fint på gata, har en eske til å sove og et baldakin fra varmen. Ikke glem å gå: Selv når du bor i en aviary, må Alabai varme opp, føle seg fysisk stresset.

Hunder av denne rasen krever ikke mye omsorg, deresUllen er motstandsdyktig mot smuss og ser godt ut, selv etter lang tid går det gjennom skogen. Sterk smelting skjer i løpet av våren, hvis du ønsker det, kan du kaste hunden på gaten og fjerne ullen. Rengjør hundens ører, spesielt hvis det er tegn på infeksjon, ikke glem å klippe klørne om nødvendig.

Seksuell modenhet Alabai når 6-8 måneder,Den første parringen skal imidlertid utføres ikke tidligere enn 18 måneder, eller den tredje østrusen, og i hunden ikke tidligere enn 24 måneder. På den 9-14 dagen av østrus kan du begynne å elske Alabai. Skelne mellom manuell og fri parring. Fri parring er mulig hvis dyrene ikke viser åpenbar aggresjon mot hverandre og allerede har erfaring i slike saker. Ved håndstrikking hjelper eieren eieren sin hund og trøster henne, holder den ene etter en i magen. I tilfeller av aggresjon, kan du sette på en snute.

Alabai er en sunn rase, sykdommer sjelden regnesdet. Men det er en mulighet for dysplasi i hofte og albue felles, så nøye vurdere maten til hunden, den skal være full av kalsium, spesielt hos valper.

Hvordan mate alabai?

Først bestemme metoden for fôring: enten helt naturlig mat eller bare tørr mat. Ikke bland begge veier!

Fôring av alabaya med naturlig mat bør omfatte:

 • magert kjøtt (biff, kalvekjøtt);
 • delvis biprodukter;
 • ris grøt, havregryn, bokhvete;
 • ulemper ved Alabai

 • grønnsaker.

Gi hunden to ganger om dagen, i proporsjoner i forhold til hundens vekt, ikke glem om nok rent drikkevann!

Ulempene med Alabai stamme fra dets verdighet -styrke og beskyttende instinkt. Glem aldri det før du er en hund som kan kvele en ulv, og i fravær av det - en annen hund. Meget oppmerksom på utdanningen av Alabai, du må klart analysere situasjonen og justere hundens oppførsel i det - å rose, forby eller gi frihet. Du bør øve hunden trening og alltid føle gjensidig forståelse med herdedyren din. Først da blir hun din mest lojale venn og fryktløse beskytter av familien din!