enn å mate skildpadden

Det viser seg at hvis en skilpadde mates feil,hun begynner å være lunefull, spiser ikke godt, eller nekter i det hele tatt mat. Sentral-asiatiske eller steppeskildpadder er ikke noe unntak. For at kjæledyret ditt skal føle deg trygt, kan du bygge en barns diett.

Hva å mate den landede sentralasiatiske skilpadden?

Til å begynne med elsker absolutt alle skilpaddervegetabilsk mat. Blant nyttige planter er kål, gresskar, vannmelon, melon, salat, epler og løvetann. Vil ikke gi opp og bær - bringebær, kirsebær og jordbær. Melk med det hvite brødet gjennomvåt i det, må også smake på et skalldyr.

Hva mer kan du mate skilpadden? Kalsium er nødvendig for å bygge og opprettholde en beinbekledning - et skall. Derfor må fersk hytteost være til stede i menyen. Manna og bokhvete frokostblandinger drar nytte av å berike listen over matvarer.

Ikke tro at skilpadder er vegetarianer. De spiser absolutt alt. Derfor må du være veldig forsiktig når du dekorerer terrarier. Tross alt vil nesten alt som kommer der bli "testet". Så ikke frata kjæledyret av proteinmat. Tilstrekkelig en spiseskje rå hakket kjøtt eller halvdeler av hardkokt egg. Men å fôre hjemlandets skildpadde med kjøtt som er skadelig for det, gjør opp for mangel på protein, erstatte det dårlige påvirker produktet med en ekte orm som foder akvariefisk. Men overdriv det ikke. Eventuell mat av animalsk opprinnelse kan føre til fordøyelsessykdom. Og det er bedre å fylle opp turtle kjøkkenet med bønner, rik vegetabilsk protein.

Ikke overfyll ringen av skilpadden med tomater, agurker og gulrøtter. De liker ikke dem. Dette er lett forklart, fordi i naturen disse dyrene spiser bær, ørkenplanter eller en carrion.

Hva å mate en skilpadde om vinteren?

Vanligvis om vinteren går skilpaddene i dvalemodus. Men hjemme i denne kalde perioden er ganske varm. Derfor sover ikke skilpadden, men blir ganske sakte. Hva å mate i denne perioden skildpadden hjemme?

Mat kan ligge igjen. Men vær ikke overrasket hvis din lille venn ikke kan overvurdere sommerdagskursen. En omtrentlig daglig ration kan omberegnes for vinterperioden, og det vil se slik ut:

  • gulrøtter - 30 gram,
  • potetkoking - 20 gram,
  • kål - 30 gram,
  • hvitt brød - 20 gram,
  • fiskeolje - 0,5 gram,
  • bete - 20 gram.

Bare ikke glem sommeren til å berike listen over urter som løvetann, kan bladene som løper vekk fra den travle og forurenset by og på motorvei.

Er det nødvendig å vanne en skilpadde?

Vi fortalte deg hva du skal mate hjemmetland skilpadder. Men de trenger til og med vann, selv om de sjelden drikker: en - en gang i en - to uker, andre har nok og en "dato" med vann i måneden. Frekvensen med hvilken vannprosedyrer skal ordnes, avhenger av hva dyret spiser i en viss tidsperiode.

enn du kan mate en skilpadde

Hvis det er kål, så cellene i en skilpadde kroppfå tilstrekkelig fuktighet, og "svømme" vil ha mindre. Men hvis det meste av det daglige kostholdet er hvitt brød - karet bør ordnes litt oftere.</ P>

Selv om, for ikke å rakke hjernen din, organisereturtle bad dag en gang i uken og en halv. Hell litt mindre vann i bassenget enn en centimeter. Kjæledyrets nese bør være over vannstanden slik at jordboeren på planeten vår ikke kveles. Planter dyret i vann og la det nyte i en halv time. Tro meg, denne gangen er nok for babyen å få tid til å bli full og svømme.