I dag kan få mennesker bli overrasket av en rekke eksotiske frukter, som her og der finnes på hyllene til butikkene.

Ikke bare var naturen belønnet av mannenmuligheten til å beundre slike kreasjoner. Så alle kan smake på noe frukt og prøve med noe uforlignelig smak. Men ikke bare i smaksaker! Hvis du minst en gang så alle disse fruktene på ett sted, ville du forstå at dette er et ekte fargerikt paradis. Det er enda brattere enn regnbuens farger! Tro ikke på meg! Så se og husk!

1. Dragon Fruit

pitahaya

En uvanlig frukt regnes som en frukt av en kaktus, og til og medi form og ytre skall ligner en spiny rot beskjære. Voksende dragefrukt i Mexico, så vel som Sentral-og Sør-Amerika. I mange land er det også kjent som Pitaya, en perle av en drage eller en jordbærpære. Denne frukten har en hyggelig søt smak, som minner om en blanding av jordbær og pærer. Pitaya brukes enten som en selvstendig tallerken eller som et utmerket tillegg til vodka eller alle slags desserter. Men husk at før du prøver dragefrukten, må du bli kvitt en stor mengde sorte frø i Pitaya-massen.

2. Kivanoe

lokker

Eksotisk frukt voksende på territorietAfrika, California, Chile, Australia og New Zealand. Verden har flere navn: en afrikansk horned agurk, en agurk agurk, en hornmelon, en anguria. I sin form ligner en hybrid av melon og agurk. Smaken av kiwano er ganske uvanlig og ser ut som en blanding av bananer, sitron og agurk. En interessant blanding, ikke sant? Ofte er det brukt som et dekorativt element, selv om frukten selvsagt er spiselig og har en rik mengde nyttige vitaminer. Det anbefales ikke å holde det i kjøleskapet!

3. Rambutan

rambutan

Rambutan vokser i Indonesia. Han tiltrekker seg de fleste mennesker nettopp med sitt unike hårete skall og rød hudfarge. Ikke vær redd, fordi frukten er veldig lett å rengjøre. For å smake, husker rambutan en annen eksotisk frukt - Lychee, søt å smake. Denne frukten kan forbrukes nesten fra en gren, og hvis du lærer et par oppskrifter for retter med rambutan, kan du overraske selv den sofistikerte gourmet.

4. Jackfruit

jackfruit

Jackfruit er kjent over hele verden som en indiskBrødtre og nasjonal stolthet i Bangladesh. Av alle fruktene som eksisterer på planeten, anses jackfrukten som den største. Lukten av kuttet frukt ligner en blanding av banan og ananas. Smaken er nesten den samme. Jackfrukt kan spises rå. I noen land i massen gjør du en deilig marmelade. Umodne fruktfrukter brukes som grønnsak, som kan stuves, kokes, stekt.

5. Liches

lichee

Moderlandet til denne fantastiske frukten er akseptertvurdere Kina. Foreløpig er litchi vokst over hele territoriet i Sørøst-Asia. I sin form litchi ligner små nøtter i en tett rød peeling med en brun bein inni. For å smake frukten ligner masse av hvite druer. Du kan bruke den i rå form eller til en rekke desserter. I hvert fall vil du definitivt sette pris på smaken av denne fantastiske frukten.

6. Carambola

carambola

Hjemlandet til denne frukten er vanligvis vurdertSørøst-Asia, hvor carambola vokser overalt. Carambola er en "stjerne frukt", som fikk navnet på grunn av den riktige femkantede stjernen i kuttet. Å smake det skjer, både sur og søt. Sure varianter av carambola brukes oftest i salater, mens den søte sorten ligner en blanding av druer, sitron og mango. Carambola er en utmerket kilde til vitaminer og mineraler, og også lavt kalorier.

7. Mangosteen

Mangostan

Mangosteen anses som en eksotisk frukt ogvokser i Indonesia og Malaysia, så vel som i deler av Sørøst og Sør-Asia. Denne frukten ligner store lilla kuler med en tett, tett hud. Men den mest interessante tingen om mangostan er dens kjøttdeling, som ligner en oransje etter smak. Det er en legende at denne frukten var favoritt dainty av Queen Victoria, så bak kulissene blant fruktene kalles det "konge".

8. Kumquat

kumquat

Mer nylig, mange mennesker ikke engangmistenkt for hva "kumquat" er. I dag finnes det i nesten alle butikker og ikke engang overrasket. Denne frukten vokser i Sør-Kina, i USA, Sør-Europa, Japan, Sørøst-Asia og Midtøsten. Eksternt, kumquat ligner små brann-oransje frukter av ellipse form. Nesten som baller for rugby, bare i en svært redusert form. Smaken av denne frukten er spesifikk: saftige søte notater resonerer med en skarp sur smak. Du kan spise kumquat både rå og for å forberede ulike retter.

9. Passionsfrukt

Passionsfrukt

Fødselsstedet til lidenskapsfrukt er Brasil, men det ogsåvokser aktivt i Australia, New Zealand, Sør-Amerika, Sør-Afrika, Hawaii og Filippinene. Denne frukten har mange interessante navn: lidenskapsfrukten, passiflora spiselig, lidenskapsblomst og grenadilla. I utseendet er frukten av lidenskap som en vanlig lilla plomme med tykk hud. Smaken av moden lidenskapsfrukt er søt og saftig. Selvfølgelig kan frukten spises rå, men oftest blir den brukt som en juice eller et additiv.

10. Lemoncello, eller sitron-viderea

sitron

Kanskje, mange hørte ikke at det er slikfrukt. Men de vet sikkert at det er en kjent likør med samme navn, som Italia er kjent for. Hjemlandet av denne frukten er Republikken Dominikanske Republikk, men takket være Italia lærte limoncello rundt om i verden. Ikke si at smaken av frukten er nesten den samme som en moden sitron, men lukten! Duften av sitron-videre er så kjempefint at ingen slags sitroner kan sammenligne med den. Eksternt ser limoncello ut som små sitrongresser grønne med en tett zest. Du kan spise enten helt eller til matlaging av alle slags retter.