Raisin druer hjemme

Raisin laget av druer, tilberedt i hjemmelagetforholdene viser seg at deilig, søt og i stand til å bli lagret i lang tid. Bruk tørkede bær til matlaging av usøte retter, samt baking og desserter.

Hvordan tørke druer på rosiner?

En av de enkleste og vanligsteer en metode for tørking av druer, der bær er plassert i solen. Uvaskede druer sorteres før og fjerner rotte eller skadede bær. Deretter legges bærene ut på papir eller et rutenett, plassert i solen og igjen for å tørke helt og snu druene en gang hver tredje dag.

Denne metoden er egnet for både fremstilling av rosiner fra hvite druer, og for rosiner fra mørke bær.

I gjennomsnitt varer tørking i solen omtrent en måned,men du kan øke hastigheten på prosessen ved å senke bærene i varmt brus før tørking. Tynne druer bør holdes i en ikke så sterk sodavannløsning (1/2 ts soda per vannkilde), for tykk, konsentrasjonen er høyere (1 ss per liter). Som et resultat av blanchering i brusoppløsningen på bærens overflate, blir voksbelegget, som forhindrer fuktfrigivelsen, ødelagt, og mikrokryssene dannes.

Hvordan er rosiner laget av druer?

Den beste måten å tørke druer på rosiner på er en, der bær ikke utsettes for direkte sollys, slik at farge og flere næringsstoffer forblir.

Å ha ordnet hele, ikke skadet bær på et rutenetteller en gitter, får druene å tørke under et baldakin eller i et godt ventilert, tørt rom. Etter ca 20-30 dager vil rosinene være klare. Under tørking må du ikke glemme at bærene blir jevnt tørre.

Tilberedelse av rosiner fra druer hjemme

I forhold til en leilighet i overskyet vær, druerDet er praktisk å tørke i ovnen. Som et resultat av denne metoden for tørking beholdes ikke så mange næringsmiddelkomponenter, men prosessen tar mye mindre tid.

Før du lager rosiner fra druer,Bakeplaten er dekket av pergament. Bærene fordeles jevnt på bakervarer og legges i forvarmet ovn til 90 grader. Den beste måten er å åpne døren for å fordampe fuktigheten. Etter druene rynke, still temperaturen på 70 grader og fortsett å tørke til klar. Innenfor denne metoden vil tørking ikke ta mer enn 30 timer.