hvor mye protein i ett egg

Alle vi kjente kyllingegg ernesten hver person. Dette fremgår av følgende faktum: i et år spiser hver person ca 200 egg. Mexico har en ledende posisjon over hele verden i eggforbruk, i gjennomsnitt per innbygger per år, ca 22 kg egg faller, som er nær 1,5 egg om dagen. En slik stor etterspørsel etter kyllingegg er på grunn av deres lave pris, og også på grunn av et så stort område av habitat og antall kyllinger som kan gi egg til nesten alle jordens innbyggere.

Fordelene med et kyllingegg

Vi har hørt om de enorme fordelene med egg, eggeplommer ogprotein. I dem ligger en stor mengde mikro, makronæringsstoffer, vitaminer og aminosyrer. Sammensetningen av kyllingegg inneholder vitaminer A, E, B, C, D, H, K, PP. Like rik på egg er mineraler som magnesium, jod, kalium, kalsium, bor, molybden, klor, sink, svovel, jern, kobber, mangan og kobolt. De inneholder også et stort antall aminosyrer (glutaminsyre og asparaginsyre, leucin, lysin, serin, isoleucin, treonin).

Nyttige egenskaper av egg er direkte relatert til de utmerkede ingrediensene, inkludert hvor mye protein i egghvittene (uansett hvor latterlig det høres ut!).

De vil perfekt styrke immunforsvaret ditt,normalisere roboten i mage-tarmkanalen og beskytte mot grå stær. Regelmessig inntak av egg vil være en god forebygging av hjerte- og karsykdommer og kreft, samt styrke benvev, forbedre din mentale evner og bedre hukommelse.

I tillegg er kyllingegg, nemlig kyllingeprotein,vil være svært nyttig for slanking mennesker, så vel som for de som ønsker å bygge muskelmasse. Eggvit er en utmerket og viktigst naturlig proteinkilde. Og det er nødvendig for å opprette, bevare og restaurere et muskelvev av en organisme.

Protein i protein

Vel, la oss komme nærmere fakta. Først bør du vurdere hvor mye protein i ett egg. I ett kyllingeg inneholder ca. 4-5 g protein. Det bør bemerkes at kyllingprotein til tider overskrider melkeproteinet og til og med proteinet av biff eller fisk.

Eggprotein absorberes av kroppen vår med 94%mens biff, for eksempel, er bare 73%. Eggprotein er 90% vann, resten er protein. Det inneholder en stor mengde niacin, vitamin K, B2, B6, B12, E. Det er også kjent for sitt høye innhold av vitamin D, i dette er det i stand til å overgå bare fiskeolje. Innholdet av fett i hvite egg er minimal, på grunn av dette er det vanligvis betraktet som et kaloriprodukt.

Og nå svarer vi på de vanligste spørsmålene om eggvit:

  • hvor mye protein i egget tilberedt - 12, 7 g / 100 g;
  • hvor mye protein i vaktelegget - 13,1 g / 100 g;
  • hvor mange kalorier i eggalbumen - 48 kcal.

Alt er bra, men i moderasjon. Overdreven forbruk av egg, på grunn av hvor mye protein i ett egg, ganske seriøst kan reflekteres på helsen vår. Det er en oppfatning at sammen med kyllingegg kommer en stor mengde "dårlig kolesterol" inn i kroppen vår. Alt dette, men sammen med det kommer en stor mengde fosfolipider, vitaminer og lecithin også inn i kroppen. Takket være dette er kolesterol praktisk talt ikke utsatt.

hvor mye protein i ett egg

</ P>

Personer med diabetes bør være seriøstÅ bekymre seg for mengden av spiste egg, etter alt sitt overdrevne forbruk i tillegg til alvorlige sykdommer i nærvær, øker risikoen for utvikling av et slag, et hjerteinfarkt.

For å unngå dette, bør det barereguler antall egg som forbrukes, samt overvåke kvaliteten og fremstillingsmetoden. På en dag kan du ikke spise mer enn 100 gram, i ett egg ca 50 g. Følgelig vil to egg om dagen være nok. Og det er verdt å huske at å spise et kyllingeg i sin rå form er på ingen måte verdt, heller kok eller stek det.