typer atletikk

All slags atletikk er mesten naturlig sport for en person. Fra en ung alder lærer vi å gå og løpe, kaste en ball - og spor og felt er alle disse kjent fra barndomsalternativer, men bare i en litt mer komplisert form. Sannsynligvis er det på grunn av sin organiske friidrett så godt påvirket helse. I tillegg er det en av de eldste idrettene som er kjent for menneskeheten siden 776 f.Kr.

Spor og felt friidrett: sport

Atletikkartene er ganske forskjellige: det inkluderer løp og løp, og ulike typer løp, inkludert kryss og sprint, så vel som allround, tekniske typer som hopping og kasting:

 • løp (vi vil se nærmere på det nedenfor);
 • hopper: i høyde, i lengde, med pol, trippelhopp;
 • atletisk gange;
 • Kastet av skaller: et spyd, en plate, en hammer, en kjernen;
 • all-round.

Av alt dette mangfoldet, den størstepopularitet blant fans har nådd bare langrennsport - det er en gratis og hyggelig måte å opprettholde kroppens skjønnhet og helse på. Og det er ikke behov for spesialutstyr - bare gode løpesko og et treningsdrag. Tro meg, i sammenligning med andre idretter er dette en veldig liten kostnad!

Med hopp fra atletikk presenterer vi allefortsatt på skolen. Vanligvis, etter klasser, oppfordres de studentene som er spesielt vellykkede på dette feltet til å besøke seksjonen for videreutvikling av evner, hvorfra den direkte ruten til byen, regionale konkurranser og videre til VM.

En annen i spor og felt er alt rundt -Dette er en form for konkurranse der idrettsutøvere konkurrerer i mer enn én disiplin, men i ulike fagområder, som gjør det mulig å identifisere den mest multilateralt utviklede idrettsutøveren. Overraskende er det at kvinner som er engasjert i all-round og har en god løp i noen avstand og hopper i lengde eller høyde, er i stand til å vinne i konkurransen til og med smale spesialister som er spesielt tatt for enkelte arter.

Spor og felt friidrett: kjører

Langrennsløyper er ganske varierte, noen krever utholdenhet, andre - evnen til raskt å utvikle fart. De inkluderer en rekke variasjoner:

 • sprints (standardavstander - 100 m, 200 m og 400 m);
 • barriere løp (100 m, 400 m);
 • Kjører for middels avstander (vanligvis til gjennomsnittlige avstander er avstanden mellom 800 og 3000 m, her er også løp med hindringer på 3000 m);
 • kjører for lange avstander (standard to av dem - 5000 m og 10 000 m);
 • kryss (langrennsløp);
 • maraton (kjører langs ruten for svært lange avstander);
 • Relé (den mest befriende typen løpebane og -felt, inkludert følgende alternativer: 4 × 100 m, 4 × 200 m, 4 × 400 m, 4 × 800 m eller 4 × 1500 m).

Atletikk kan praktiseres både påfaglig nivå og amatør. I USA produserer mange innbyggere i både byer og småbyer jogger for middels avstander

hoppe friidrett

for å holde kroppen i form. I tillegg styrker slike øvelser perfekt kardiovaskulærsystemet og lungene, fremmer utholdenhet og muskeltoner. Videre er det løp som er hovedfienderen av fettavsetninger på magen.</ P>

I tillegg, som det er lett å se, hvilke typer kjører iAtletikk på sporet og banen betyr ikke at det bare utelukkende er enkelt yrker: reléet krever at laget er spesielt sammenhengende, noe som betyr at det utvikler lagånd og evne til å jobbe i et lag.

Forresten, er barn gitt i friidrett delenkan være fra 7-8 år. I denne alderen er kroppen allerede klar for slike belastninger, og i tillegg, hvis det viser seg at barnet har evnen, vil han i fremtiden kunne spille sport profesjonelt.