sex etter fjerning av livmor

Mange kvinner som allerede har gått gjennomhysterektomi eller hva det er, tenk på hva deres seksuelle liv vil være etter fjerning av uterus, om de selv og deres partner vil oppleve de samme opplevelsene.

Når er sex mulig etter fjerning av livmor?

Etter operasjonen anbefaler legene minst seks uker å avstå fra seksuelt liv, siden sømene skal være godt strammet etter operasjonen.

Følelser av å ha sex etter fjerning av livmor

Seksuelt liv hos kvinner med slett livmor ikkeer ikke forskjellig fra sunn kvinnelig representant. Selvfølgelig, i de første månedene etter hysterektomi kan en kvinne oppleve smerte under samleie, men til slutt kommer de til intet.

Siden kvinnelige erogene soner ligger på vagina av skjeden og ytre kjønnsorganer, fortsetter sex etter operasjonen å fjerne livmoren å levere den samme glede.

Hvis en kvinne blir fjernet sammen med livmorenvagina, så i løpet av sex kan hun ha smerte. Hvis en kvinne har livmor fjernet med sine vedlegg, kan hun slutte å oppleve orgasme.

Hovedproblemet i denne situasjonen kan væremer for å representere det psykologiske aspektet. En kvinne som har gjennomgått en hysterektomi kan finne det vanskelig å slappe av, og derfor å nyte sex. I denne forbindelse kan det redusere seksuell lyst. Problemer med libido kan også forekomme i forbindelse med hormonelle sykdommer, hvis en kvinne ikke tar hormonmedisinene anbefalt av legen.

Men de fleste kvinner (ca 75%) beholderkraft av seksuell lyst på samme nivå, og noen opplever enda sin styrking, som oftest skyldes eliminering av ubehagelige gynekologiske symptomer og ubehag etter operasjonen.