strukturen av skjeden

Vagina (vagina), livmor, eggleder ogEggstokkene er en kvinnes indre seksuelle organer. Som praksis viser, vet mange kvinner ikke nøyaktig informasjon om strukturen i deres seksuelle system som helhet, og heller ikke om hvordan skjeden er spesielt arrangert.

Hvordan er skjeden?

Så, hva er plasseringen og strukturen til kvinnenav skjeden. Vagina - bekken orgel foran ham er urinrør og blære, bak - endetarmen. Den nedre del av vaginal vestibyle er begrenset (labia, klitoris, og jomfruhinnen (jomfruer) eller dets rester (i kvinner som har sex liv)), den øvre delen er tilkoblet gjennom livmorhalsen med livmoren.

Strukturen til den kvinnelige vagina er enkel. Faktisk er skjeden en smal muskelkanal, innenfor hvilken det er et stort antall folder, som strekker seg, noe som forklarer dens høye elastisitet. Den øvre delen av skjeden er litt buet, den er mer elastisk enn den nederste.

Enheten til skjeden er den samme for alle kvinner,I mellomtiden, hvordan dens dimensjoner er strengt individuelle. Den gjennomsnittlige lengden på skjeden er 8 cm, men på grunn av de iboende egenskapene til strukturen til hvert kvinnes reproduktive system, kan denne indikatoren ligge innenfor 6-12 cm. Tykkelsen av vaginale vegger som regel ikke overstiger 4 mm.

Strukturen av skjeden

Strukturen av skjedenes fremre og bakre vegger er som følger:

 • indre lag (slimhinne);
 • Mellomlag (sett med tynne muskelfibre);
 • ytre lag (bindevev).

Det indre laget av skjeden er brettetepitel, på grunn av hvilken dens høy elastisitet er sikret. En slik elastisk struktur gjør at vagina kan strekke seg til betydelige dimensjoner under fødsel. I tillegg forbedrer "ribben" i vagina hele spekteret av sensasjoner under samleie. Det bør bemerkes at slik folding bare observeres hos kvinner av reproduktiv alder.

Enheten til det midterste laget av skjeden er bestemtlangsgående rettede glatte muskler, som i den øvre vaginale delen går jevnt inn i muskler i livmoren, og i den nedre delen - har en spesiell styrke og er sammenflettet i muskler i perineum.

Strukturen av ytre lag av skjeden erløs bindevev, gjennom hvilket skjeden skiller seg fra organer som ikke er knyttet til kvinnens reproduktive system: foran - fra nedre del av blæren, bakfra - fra endetarmen.

Vaginal funksjon og vaginal utslipp

Alle funksjonene i strukturen til den kvinnelige vagina bestemmer dens funksjonelle betydning:

 • skjeden er direkte involvert i samleie, fremmer bevegelsen av sæd til livmorhalskanalen;
 • Menstrual blod frigjøres gjennom skjeden;
 • Det er den eneste kanalen for passering av en naturlig hemmelighet fra de overliggende indre kjønnsorganene;
 • skjeden deltar direkte i den generiske prosessen gjennom det, som gjennom fødselskanalen, og barnet utvikler seg;
 • Det utfører en viss beskyttende funksjon, takket være en spesiell enhet av skjeden, er risikoen for skade og infeksjon av overliggende genitalier redusert;
 • Tilstedeværelsen i vagina nerveendene slik at det er en av de erogene soner av kvinner, og, i henhold til studier, er det på forsiden

  struktur av den kvinnelige vagina

  Vagina av skjeden er det berømte punktet G.

Strukturen av veggene til den kvinnelige vagina inkluderer ogsåvisse kjertler, funksjonen som er å utskille slim for fuktighet og rensing av skjeden. Utvendig slim fremstilt av en sunn vagina (nemlig vagina, ikke livmor eller kanalen i livmoderhalsen), utskilles i svake mengder eller ikke utskilles i det hele tatt (absorbert lokalt). Slidens slimhinne lider ubetydelige endringer i menstruasjonssyklusen, avhengig av syklusfasen, oppstår avvisning av noen av dens epitellag.