anatomi i skjeden

Den kvinnelige vagina i sin anatomi erEt elastisk rør bestående av et utvidbart muskelvev. Vagina starter fra livmorhalsen og avsluttes med ytre kjønnsorganer (vulva).

Skjedenes dimensjoner er ca. 7 - 12 cm i lengde og 2-3 cm i bredde. Tykkelsen av vagina i skjeden er ca. 3 - 4 mm.

Strukturen av veggene i skjeden

Anatomi av strukturen av veggene i skjeden er representert av tre lag:

  1. Slimete lag - er epithelialplisserte slire som kan strekke og krympe. Dette hotellet tillater kvinner å ha sex, og det er nødvendig i arbeid for passering av barnet gjennom fødselskanalen.
  2. Mellomlaget av vaginalen er muskuløs, sammensatt av glatte langsgående muskelfibre. Det andre laget av skjeden er festet til livmor og vevet i vulvaen.
  3. Det ytre laget av bindevev beskytter skjeden mot kontakt med tarm og blære.

Vagina har en blekrosa farge, veggene er myke og varme.

Vaginaens mikroflora

Vaginal slimhinne er fylt med mikroflora, hovedsakelig bifidobakterier og laktobaciller, peptostreptokokker (mindre enn 5%).

Normen er det sure miljøet i skjeden: med den opprettholdes den vitale aktiviteten til en sunn mikroflora, og patogene bakterier blir ødelagt. Alkalisk miljø, tvert imot, forårsaker et brudd i bakteriebalansen i skjeden. Dette fører til vaginal bakteriose, samt utvikling av soppflora, som forårsaker candidiasis.

En annen funksjon av det sure miljøet i skjeden -naturlig utvalg av spermatozoa. Svake, ikke-livlige mannlige kjønnsceller under påvirkning av melkesyre dør og har ikke mulighet til å befrukt egget med usunne gener.

Opprettholde normal bakteriell sammensetningvagina og nivå av surhet er nøkkelen til helsen til kvinnelige kjønnsorganer. Ved inflammatoriske sykdommer og behovet for antibiotikabehandling er det nødvendig å ta bakteriepreparater for å gjenopprette normal vaginalbiokenose.