estetisk utdanning av yngre skolebarn

Estetisk utdanning av yngre skolebarner en integrert del av personlighetsdannelsen. Den avgjørende faktoren er kunst i alle sine manifestasjoner. Med sin hjelp utføres barnets allsidige utvikling, inkludert i følelsesfeltet. Også, under påvirkning av kunst, blir figurativ tenkning, forståelse av skjønnhet og kreative evner dannet.

Funksjoner og hovedoppgaver

Hovedoppgavene til kunstnerisk og estetisk utdanning for skolebarn med lavere karakterer er oppført nedenfor:

  1. Akkumulering av inntrykk fra å lytte til musikalske verk eller fra å vurdere malerier av malerier.
  2. Forme din egen smak på grunnlag av det tilegnede kunnskaps- og inntrykksstedet, evnen til å nyte kunst.
  3. Formasjon og videreutvikling av kreative evner.

En funksjon av den estetiske utdanningen av skolebarnPrimærklasser, i første omgang, er en viktig rolle for lærerens personlighet. Det er fra ham at den estetiske utviklingen av barnet vil avhenge. Lærerens oppgave er å vekke barnets interesse for slike sfærer som musikk, sang, koreografi, tegning og andre.

Barns ideer gjennomgår ofte endringer underpåvirkning av foreldre, venner, ulike livssituasjoner. Derfor er det viktig for læreren å kunne presentere informasjonen på en slik måte at klare og stabile ideer om den estetiske sfæren dannes, og barnet vil glede seg over å nyte den vakre verden. I denne perioden er den ledende formen for å bli kjent med kunsten tegneserier, barnelitteratur, kino. Disse kildene er et rikt materiale av ulike situasjoner som er nødvendige for kunnskapen om livet.

teknikk

Moralsk og estetisk utdanning av ungdomsskolebarn er alltid individuell

funksjoner av estetisk utdanning av yngre skolebarn

og gjennomføres under felles aktiviteterbarn og lærere. Siden hvert barn oppfatter informasjonen mottatt på forskjellige måter, og svaret på den vakre er ofte annerledes. Blant metodene for estetisk utdanning av junior skolebarn skiller de to hovedgruppene - disse er verbale og visuelle. </ P>

Den verbale metoden innebærer bruk av lysebeskrivelser og bilder. I dette tilfellet forstår barna ikke bare betydningen av arbeidet, men føler også stemningen til tegnene. Hjelp i dette og gi ulike visuelle hjelpemidler og illustrasjoner. For å danne en tilstrekkelig følelsesmessig respons er harmoni viktig i alt, og selv i detaljene i garderoben og i rommet.