hva er sexisme

I den moderne verden med livets rytme og uroligøkonomisk situasjon, flere og flere kvinner strever etter likestilling med menn i absolutt alt. I denne forbindelse går familieverdier noen ganger i bakgrunnen. Denne trenden kan være en av hovedgrunnene til manifestasjonen av likestillingsideologi. Deretter oppstår spørsmålet - hva er sexisme.

Hva betyr sexisme?

Sexisme er et konsept som betegner en uttaltdiskriminering på grunnlag av kjønn. Mange spør seg selv hva er en sexist. Dette er en person som er tilhenger av ideene om sexisme. Disse begrepene kan referere til kjønn, men oftere uttrykkes de i diskriminering mot kvinner. Til tross for det uttalte demokratiet er denne ideologien utbredt i økonomien og politikken, utdanningen, medisin, i å løse religiøse problemer, i arbeidet med en slik sosial celle som familien.

Tegn på sexisme

Dette konseptet er så nært knyttet til livetsamfunnet, som brukes i mange aktivitetsområder. Den mannlige kjønn har som regel stor materiell rikdom, politisk makt, sosial status. En mann regnes som leder av en familie, mens en kvinne får rollen som en husmor og en barneomsorg. Historisk sett skjedde det, kanskje det er logikk i dette, men det er eksempler hvor det rettferdige kjødet kunne flytte forretninger i verdensrommet med en sterk, drive forretning og være stolt over sportsprestasjoner.

Det er noen tegn på manifestasjon av sexisme, som noen ganger kan gå ubemerket, for eksempel:

 • Diskutere emner som ekteskap, familie, privatliv;
 • upassende, noen ganger enda altfor oppriktige vitser;
 • opptak til forvaltningen av en sak, samt å løse politiske og økonomiske problemer;
 • streng kleskode;
 • undertrykkelse av rettigheter på arbeidsplassen;
 • et hinder for karrierevekst;
 • lønnsbegrensning.

kvinnelig sexisme

Årsakene til sexisme

Kildene til sexisme er som regel lagt i det veldig sosiale samfunnet, dets regler og tradisjoner. Publikum er vant til det faktum at kvinner:

 • oppta underordnede stillinger med en liten lønn;
 • mer tid er viet familien og oppdragelsen av barn;
 • utføre en husholdning
 • mindre tid er viet til politiske problemer;
 • er psykologisk mindre stabile.

Stereotypene som vurderes, kan væreforårsaker alvorlig kjønnsdiskriminering, men det er mange eksempler på kvinner i mange henseender omgås kvinner i ulike områder av livet, eller var på nivå med representanter for sterkere sex ikke er dårligere enn dem i sivil, arbeid, politiske, juridiske og økonomiske spørsmål.

Typer av sexisme

Ofte skiller psykologer to former for en slik ideologi:

 1. Åpen og fiendtlig, når representanter for mannen til enhver anledning forsøker å ydmyke en kvinne offentlig.
 2. Velvillige - menn behandler jenter positivt, men parallelt vurderer de dem hjelpeløs og forsvarsløs.

Mannlig sexisme kan manifestere seg i et annet forhold til det motsatte kjønet, for eksempel:

 1. Fiendtlig.
 2. Vernende eller støtende.
 3. Reduserende verdighet og utviklingsmuligheter.
 4. Nedlatende.

Valget av denne eller den taktikken baserer seg i utgangspunktetfra aktivitetsfeltet, partnerskapet til hverandre, videre planer, samfunnets syn, sosiale regler eller religiøse og familietradisjoner. Blant de vanlige seksjonismene, er det noen ganger utpreget:

 • på jobb
 • i familien;
 • i læringsprosessen;
 • i vennskap med venner.

hva betyr sexisme?

Sexisme og feminisme

Feminisme er en likestillingsideologiMenneskers og kvinners rettigheter i ulike sfærer. I de fleste tilfeller er dette politikk, økonomi, utdanning og helse. Ofte er dette begrepet sammenlignet med begrepet kvinnelig sexisme, som ikke er helt sant. Feminisme er ideen om likestilling, og sexisme hos kvinner er en manifestasjon av diskriminering av det mannlige kjønn.

Ageism og Sexism

Som regel er sexisme et vanlig konsept,kan gjelde på ulike sfærer i samfunnet. Ofte noen av dens manifestasjoner sammenlignet med ageism - en krenkelse av rettighetene til eldre mennesker, men hvis det første konseptet er mer omfattende, refererer til representanter for alle aldersgrupper, i sistnevnte tilfelle det refererer til den faktiske alder. Det andre leddet betyr ikke bare diskriminering av mennesker i ærverdige alder, men også respektløst overfor dem. Derfor kan vi si at alderdom vil være en av manifestasjonene av sexisme.

Hvordan håndtere sexisme?

Mange medlemmer av publikum ermot sexisme. Dette er mulig, fordi folk bor i et demokratisk samfunn, har rett til å snakke og stemme, og kjønn bør ikke være en prioritet for å løse eventuelle problemer. En typisk sexist vil forsvare sitt synspunkt - en mann fra gammel tid var en tjener, han er sterkere og mindre emosjonell. Et eget sted er okkupert av religiøse og kulturelle tradisjoner, hvis tilbedelse kan motsette seg noen verdensstandarder. I kampen mot sexisme brukes følgende metoder:

 • observasjoner;
 • samtale;
 • For arbeidsmiljøet blir det møtet noen ganger;
 • Søker hjelp fra sosiale organisasjoner som arbeider med slike saker;
 • psykologens hjelp;
 • media og domstolers tiltrekning.

Hvis du viser noen tegn på sexismeNoen ganger er det nok kommentarer, og i noen tilfeller er det nødvendig med en prøveversjon. Ideologien om diskriminering basert på kjønn er ikke nyheter for nåtiden. Hva er sexisme, kjent siden midten av det 20. århundre, men det er fortsatt ingen klar mening om dette. Alle vil forsvare sitt synspunkt. Kanskje du burde finne en mellomstasjon, fordi det er områder der en mann og en kvinne kan oppnå samme suksess, men det er ting som en av kjønnene gjør bedre.