Hvis du bestemmer deg for å gå et sted, vil du definitivt ta bilder av de mest fantastiske severdighetene. Interessante skulpturer som du vil møte, passer så godt som mulig.

De ser ut til å tiltrekke seg sine synspunkter oglinser. Skapt på forskjellige tidspunkter, fra forskjellige materialer og i motsetning til stilen, er de forenet av en - disse gateskulpturene gjør byen unik, attraktiv og uforglemmelig.

1. "Disclosure", Paige Bradley, New York, USA

"Disclosure"

"... til vi deler folket rundt ossvegger, vil vi aldri forstå hvor sterk vi egentlig er. "Så forklarer den amerikanske kunstneren Paige Bradley betydningen av hennes bronseskulptur som brakte henne berømmelse.

2. "Dans med en løvetann", Robin White, Staffordshire, Storbritannia

"Danser med en løvetann"

Hvis du er tiltrukket av den magiske verden av feer, dusikkert som arbeidet til British Robin White, som opprettet en serie med lignende parkskulpturer. Hver eventyr har en stålramme, bundet av et lag av metall "muskler", som igjen er dekket av "hud" laget av fin ledning.

3. "Apenninernes Allegory", Giovanni Giambologna, Toscana, Italia

"Allegory of the Apennines"

Ikke langt fra Firenze, i en park forlattvilla Pratolino, en gang eid av den berømte klanen til Medici, bevart en ti meter steineskulptur av det såkalte kjente skulptøren Giovanni Giambolonya fra det XVI århundre. Skulpturen representerer guden Apennines, trykker på monsterets hode med hånden, fra munnen som fontenen slår.

4. "Kjærlighet", Alexander Milov

"Love"

Denne skulpturen av Odessa Alexander Milov kan væreble sett bare på American Burning Man-festivalen i Black Rock-ørkenen i fjor. Arbeidet vant hjertene til mange besøkende til festivalen og fant sine fans på Internett takket være sin piercing frankness. Dessverre, for dette voluminøse kunstobjektet (lengde 17,5 m, bredde 5,5 og høyde 7,5) ble stedet ikke funnet hvor som helst.

5. "Naturens kraft", Lorenzo Kinn

"Naturens kraft"

Kanskje de gamle hadde rett når de skapteskulptur til ære for gudene, for å pacify sin sinne. Denne tanken inspirerte den italienske kunstneren Lorenzo Kinn til å lage en serie skulptør, etablert i forskjellige byer rundt om i verden. Den 2,5-meters kvinnelige figuren symboliserer mors natur, som utvilsomt fjerner kloden. Strukket av effekten av orkaner i Thailand og USA, skapte kunstneren et allegorium for å vise hvor skjør vår verden er.

6. "Mustangs of Las Colinas", Robert Glen, Irving, Texas, USA

"Mustangs of Las Colinas"

Denne skulpturelle sammensetningen er den størsteRideskulptur i verden: 9 mustang på en skala fra 1 til 1,5 vises langs rennende vann, fontener slår fra under hovene og skaper en naturlig sprøyteffekt. Arbeidet symboliserer den hurtighet, ledelse og frihet som ligger i både dyrene som bor i Texas og staten selv ved utviklingen.

7. "The Black Ghost", S.Jurkus og S. Plotnikovas, Klaipeda, Litauen

"The Black Ghost"

Den irriterende bronse skulpturen minnesgammel legende, som sier vakt lås utfelt uventet møtte spøkelse som advarte om at et slott ikke kan være tilstrekkelig aksjer og deretter forsvant helt.

8. "Caring Hand", Glarus, Sveits

Forsiktig hånd

Denne ekstraordinære skulpturen kan være et symbol på omsorg for miljøet.

9. Frihet, Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, USA

"Freedom"

"Denne skulpturen personifiserer ønsket om frihet gjennom kreativitet," forklarer Zenos Frudakis, en amerikansk, som forklarer betydningen av hennes bronsammensetning.

10. Mihai Eminescu, Onesti, Romania

Mihai Eminescu

En uvanlig skulptur av to metalltrær, hvis grener danner ansiktet på den moldovansk-rumenske poetdekadenten av XIX-tallet Mihai Eminescu.

11. "Regnens mann", Jean Michel Folon, Firenze, Italia

"Regnens mann"

Skulptur av den belgiske kunstneren Jean Michel Foulon er i Firenze, Italia.

12. "Trapp til himmelen", David McCracken, Bondi, Australia

"Trapp til himmelen"

Skulptur av David McCracken - en illusjon av uendelighet, vekker assosiasjoner til kult sang Led Zeppelin.

13. "Her er jeg!", Herve-Laurent Erwin

"Her er jeg!"

En polystyren-gigant som kommer fra under plenen,fra under teppet ble presentert i 2014 på den årlige internasjonale utstillingen av samtidskunst i Budapest. Verdien av skulpturen, skapt av den ungarske kunstneren Hervé-Lorent Erwin, kan defineres som et ønske om frihet, kunnskap og dynamisk utvikling. Etter den rike suksessen i Budapest, gikk skulpturen til tysk Ulm for å skremme intetanende turister.

14. "Metamorphoses", Jason Dekers Taylor, Grenada

"Metamorphoses"

26 barns tall fra sement på fire meterDybde er en av de mest slående komposisjonene i undervannskulpturparken Moliner i Karibien. Skulpturell sammensetning veier 15 tonn for å motstå sterke strømmer og tidevann. Ringen av barn symboliserer livssyklusen og ansvaret for menneskeheten for miljøet før fremtidige generasjoner.

15. "Regn", Nazar Bilyk, Kiev, Ukraina

"Rain"

En to meter bronsefigur med en stor glassdråpe på ansiktet symboliserer menneskets enhet med naturen. Arbeidet er satt på landskapsgaten i Kiev som en del av en moderne skulpturpark.

16. "Sower", Morphay, Kaunas, Litauen

"The Sower"

Denne skulpturen refererer til skyggen, den "kommer til liv" bare om natten, når stjernene, som er laget på veggen bak figuren, er meningsfulle.

17. "Sinking Building", Melbourne, Australia

"Sinking Building"

Før den majestetiske bygningen av statsbiblioteket i Melbourne, ser det ut til at et annet bibliotek har sunket, fasaden er fortsatt synlig på overflaten.

18. "Krigsgud", Jingzhou, Kina

"Krigsgud"

48 meter skulptur, dekket med 4000 limte kobberplater, stiger på en 10 meter sokkel og er et symbol på rettferdighet.

19. "Hippos", Taipei, Taiwan

"Flodhester"

Tallene på svømminghippopotamusene, som er avbildet slik de vanligvis settes på overflaten av vannet, er satt i en Taipei zoo.

20. "Sko på Donau-bukta", Gyula Power, Budapest, Ungarn

"Sko på Donau-dalen"

Holocaust-minnet er basert på ektehendelser: i 1944-1945 ble tusenvis av jøder ødelagt i Budapest. Ofrene ble samlet på bredden av Donau, tvunget til å ta av seg skoene, og deretter skutt. Ideen om minnesmerket tilhører den ungarske regissøren Ken Togai, og ble realisert av skulptøren Gyula Power.

21. "Reisende", Bruno Catalano, Marseille, Frankrike

"Travellers"

En hel serie med ti slike surrealistiske skulpturer av franskmannen Bruno Catalano i september 2013 ble installert i Marseille.

22. "Monument til en ukjent forbryter", Erzi Kalina, Wroclaw, Polen

"Monument til en ukjent forbryter"

Den skulpturelle sammensetningen, bestående av 14 figurer, ble installert i Warszawa i 1977 og flyttet til Wroclaw i 2005.

23. "Rebel", Tom Franzen, Brussel, Belgia

"Rebel"

Den belgiske skulptøren Tom Franzen dedikerte sitt humoristiske arbeid til innbyggerne i Molenbeck - en av de 19 og kanskje den mest kriminogene kommune i Brussel. Høyden til politiet er passende.

24. "Ocean Atlant", Jason Dekers Taylor, Nassau, Bahamas

"Ocean Atlant"

Skaperen av mange skulpturer på havbunnen, JasonDekers Taylor er også forfatteren av den største undersjøiske skulpturen som viser en jente som, som den gamle greske Atlanta, holder havet på skuldrene hennes. Skulpturens høyde er 5,5 m, vekten er 60 tonn. Ifølge forfatterens intensjon, i tillegg til den estetiske figuren, har den praktisk verdi, som et kunstig korallrev.

25. Nelson Mandela, Sør-Afrika

Nelson Mandela

Uvanlig monument til anti-apartheid fighteretablert i 2012 nær stedet hvor 50 år tidligere ble den fremtidige presidenten i Sør-Afrika arrestert. Skulpturen består av 50 innviklet kuttet av stållaserkolonner fra 6,5 ​​til 9,5 m i høyden. På en avstand på 35 m under en strengt definert vinkel, oppretter kolonnene en gjenkjennelig Mandela-profil.

26. "Folk ved elven", Zheng Hua Cheng, Singapore

"Folk ved elva"

En serie skulpturer av Singapore kunstneren Zheng HuaCheng, som inkluderer og denne sammensetningen av de fem svømmere guttene, sender betrakteren til en tid da bredden av elven ikke er kledd i stein og hundrevis av barn som bor i nabolaget, gikk for å bade i elva.

27. Kelpie, Andy Scott, Falkirk, Skottland, Storbritannia

"Kelpie"

Kelpi - en vann ånd fra skotsk mytologi, som var i bildet av en hest. 30 meter hesthodene danner porten til kanalen Fort og Clyde og symboliserer hestens viktige rolle i Skottlands liv.

28. "No Violence", Carl Frederick Reutersweld, New York, USA

"Det er ingen vold"

Forundret av mordet på John Lennon, svenskkunstneren Carl Fredrik Roytersveld skapte sin bronse revolver med løpet bundet i knuten, fat som er rettet oppover, som et symbol for ikke-vold.

29. "The Hanging Man", David Cherny, Praha, Tsjekkia

"Hanging Man"

Skulpturen skildrer Sigmund Freud og hans kamp med frykt for døden.

30. "Tide", Jason Dekers Taylor, London, Storbritannia

"Tide"

Fire ryttere på bredden av Themsenforsvinner, de vises igjen avhengig av tidevannet. I stedet for hodene i hester, oljepumper. Denne skulptøren og miljøvernisten Jason Dekers Taylor ønsker å trekke offentlig oppmerksomhet på menneskets overdreven avhengighet av olje.

31. "Weekend", Marguerite Derricort, Adelaide, Australia

"Output"

Fire bronse griser i full størrelse ogI naturlige stillinger har hver sitt eget navn: Oliver, Truffle, Augustus og Horatio. Denne morsomme skulpturelle komposisjonen er et favorittsted for barn som kommer hit med sine foreldre i helgene, og går på en kjøretur på svinens rygg.

32. "Peregrass", Robert Summers og Glen Rose, Dallas, Texas, USA

"Beiteskifte"

Den største av sitt slag er bronseskulpturSammensetningen består av 49 okser og tre cameleers og installert i en av de Dallas parker. Sammensetningen er imponerende i sitt omfang: Hver bull høyde på 1,8 m, en flokk går i ulendt terreng, de kommer over små elver, noen dyr er trege, andre kjøre - kunstneren klart å formidle en realistisk kjøre av storfe som skjedde i Texas i XIX århundre.

33. "Metallomorphosis", David Cherny, Charlotte, North Carolina, USA

"Metalmorfoza"

Hans første installatør i USA var forfatteren av "The Hangingmannen "Tsjekkiske David Cherny bestemte seg for å slå amerikanerne - og han gjorde det! Det åtte meter lange hodet av rustfritt stål består av parallelle seksjoner, fra stedet der munnen skal være, fontenen slår. Hodet roterer periodisk rundt sin akse, og begynner å bevege seg som vanlig, og så "bryter opp" i lag: Noen seksjoner fortsetter å rotere, mens andre "lag". Men snu, alle brikkene kommer sammen, og danner den opprinnelige skulpturen. Navnet på installasjonen, selvsagt, som selve hodet, er samlet fra seksjonene: "metall + metamorfose".

34. "Ukjent byråkrat", Magnus Tomasson, Reykjavik, Island

"Ukjent byråkrat"

Den satiriske monument byråkrat klart uttrykker vår holdning til tjenestemenn, de samme over hele verden, og derfor upersonlig.

35. Hedington hai, John Buckley, Oxford, Storbritannia

"Heditton Shark"

Etablert i 1986, på 41-årsjubileet av tragedienHiroshima og Nagasaki, personifiserer haien atombomben falt på japanske byer, og forårsaker en følelse av maktløs sinne og fortvilelse over en atomkatastrofe.

36. "Observer", Victor Khulik, Bratislava, Slovakia

Den "observatør"

Den humoristiske skulpturen til en mann som lener seg ut av kloakkluken kalles ofte "Man at Work", selv om han synes å ha distrahert seg fra jobben.

37. "Iguana", Hans Van Houvelingen, Amsterdam, Nederland

"Iguana"

I en av torgene i Amsterdam er det uvanlige innbyggere - 40 bronse iguaner kravler i gresset.

38. "Mor", Louise Bourgeois, London, Storbritannia

"Mor"

Merkelig som det kan virke, men den største ien skulptur av en edderkopp, den 88 år gamle Louise Bourgeois dedikert sin mor, som døde da kunstneren var 21 år gammel. En ti-fots edderkopp med marmoregg i en sekk er ikke den eneste opprettelsen av Bourgeois. Lignende skulpturer finnes i forskjellige byer rundt om i verden.